ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Μαδρίτης - Δύο νεκροί, οκτώ τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Μαδρίτης - Δύο νεκροί, οκτώ τραυματίες
AP Photo

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισπανική πρωτεύουσα, καθώς σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε πολυόροφο κτήριο. Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαρροή γκαζιού. Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο καταγράφουν σοβαρές ζημιές σε οχήματα και κτήρια.

Επί τόπου έχουν σπεύσει αστυνομία, ασθενοφόρα και πυροσβέστες, που έχουν αποκλείσει το σημείο.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Οδό Τολέδο και από τις εικόνες που μεταδίδονται φαίνεται να βγαίνουν καπνοί από ένα επταώροφο κτήριο, το οποίο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Η πολύ ισχυρή έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση μέρους του κτιρίου και πυρκαγιά στο εσωτερικό του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα.

Ο δρόμος έχει γεμίσει συντρίμμια, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν ζημιές και σε παρακείμενα κτήρια.

Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του που μεταδίδει η El Pais έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς. Ο ίδιος σημείωσε ότι φαίνεται πως πρόκειται για έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή γκαζιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη προήλθε από κτήριο στο οποίο στεγαζόταν και γηροκομείο.

Εκπρόσωπος του γηροκομείου δήλωσε ότι κανένας φιλοξενούμενος ή εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε και πως όλοι έχουν μεταφερθεί ασφαλώς σε γειτονικό ξενοδοχείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ