ΚΟΣΜΟΣ

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Το Ανώτατο Δικαστήριο εκκενώνεται για απειλή βόμβας

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Το Ανώτατο Δικαστήριο εκκενώνεται για απειλή βόμβας
(AP Photo/Susan Walsh, Pool)

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών εκκενώνεται καθώς υπάρχει απειλή για βόμβα, και ενώ σε λίγη ώρα πρόκειται να ξεκινήσει η τελετή ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο δημοσιογράφος Alex Marquardt του CNNi επιβεβαιώνει ότι υπήρξε αυξημένη παρουσία της Εθνικής Φρουράς τις τελευταίες στιγμές. Την είδηση επιβεβαίωσε και αξιωματούχος.

Το κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου βρίσκεται απέναντι από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου πρόκειται να ορκιστεί ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η Ουάσινγκτον έχει μετατραπεί σε «φρούριο». Η πρωτεύουσα αλλά και οι πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα υπόκεινται σε αυστηρή και αυξημένη ασφάλεια έναντι φόβων για πιθανές νέες απειλές σήμερα.

Ήδη από χθες, Τρίτη, η είσοδος στην πρωτεύουσα, αλλά και η πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή είναι σχεδόν αδύνατη, αφού αξιωματούχοι ανακοίνωσαν το κλείσιμο πολλαπλών γεφυρών που συνδέουν την Ουάσινγκτον με τη Βιρτζίνια.

Η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή έχει περιοριστεί με λιγότερα δρομολόγια τρένων και των δημόσιων συγκοινωνιών. Το οδικό δίκτυο κοντά στο Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο και το National Mall, είναι κλειστό. Συρματοπλέγματα έχουν υψωθεί και τσιμεντένια μπλοκ έχουν στηθεί για να προστατεύσουν μνημεία.

Περισσότερα από 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους και περιπολούν ένοπλα.

Το Εθνικό Στρατιωτικό Κέντρο Διοίκησης παρακολουθεί προσεκτικά τυχόν πιθανές απειλές από αντιπάλους

Τα κέντρα στρατιωτικής διοίκησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Στρατιωτικού Κέντρου Διοίκησης στο υπόγειο του Πενταγώνου θα παρακολουθούν στενά τις πληροφορίες σε όλο τον κόσμο, όπως κάνουν καθημερινά, αναζητώντας τυχόν απροσδόκητα σημάδια απειλών.

Όπως μεταδίδει το CNNi, την περασμένη Παρασκευή, οι Αρχηγοί Προσωπικού πραγματοποίησαν μια τελική διαβαθμισμένη συνάντηση για να επανεξετάσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κρίσης εθνικής ασφάλειας στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό κατά την Ημέρα της Ορκωμοσίας, σύμφωνα με πηγή με άμεση γνώση.

Στρατιωτικοί και αμυντικοί αξιωματούχοι φέτος θα συνεργαστούν ιδιαίτερα με την αστυνομικές αρχές για τυχόν ενδείξεις εσωτερικής αναταραχής από εξτρεμιστικές ομάδες.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του Στρατού και της Εθνικής Φρουράς σχεδιάζουν να είναι σε συνεχή επαφή με το FBI και τη Μυστική Υπηρεσία καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας για να διασφαλίσουν ότι οι δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς στην Ουάσιγκτον DC, είναι σωστά τοποθετημένες και όλες οι πληροφορίες κοινοποιούνται και συντονίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ