ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στη Μαδρίτη: Τουλάχιστον 3 νεκροί και ένας αγνοούμενος

Έκρηξη στη Μαδρίτη: Τουλάχιστον 3 νεκροί και ένας αγνοούμενος
AP Photo

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχει αδιευκρίνιστος προς το παρόν αριθμός τραυματιών (οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για οκτώ τραυματίες) από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η ισχυρή έκρηξη οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Από την έκρηξη καταστράφηκε κτίριο στο κέντρο της Μαδρίτης.

Όπως μεταδίδει η El Pais, μεταξύ των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι ένας 85χρονος, ενώ ένα άτομο αγνοείται.

Από τους τραυματίες, τέσσερις φέρουν σοβαρά τραύματα και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η έκρηξη, που περιγράφεται ως εξαιρετικά ισχυρή από αυτόπτες μάρτυρες, κατέστρεψε το εξαώροφο κτίριο που βρίσκεται κοντά στην Πουέρτα ντε Τολέδο και προκάλεσε πυρκαγιά στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο γειτνιάζει με οίκο ευγηρίας και σχολικό ίδρυμα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών έφθασαν γρήγορα στον τόπο της καταστροφής και άρχισαν να εκκενώνουν τον οίκο ευγηρίας, ενώ η αστυνομία απέκλειε την περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα διευκρίνισε ότι κανείς από τους φιλοξενούμενους στον οίκο ευγηρίας δεν τραυματίσθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ