ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στην Άγκυρα: Στους 34 νεκρούς ο απολογισμός από την επίθεση

Έκρηξη στην Άγκυρα: Στους 34 νεκρούς ο απολογισμός από την επίθεση
Reuters

Στους 34 νεκρούς έχει ανέβει ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη κοντά σε στάση λεωφορείου σε εμπορική περιοχή της Άγκυρας, ενώ οι τραυματίες είναι στους 125, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Επίσης ανέφερε ότι 19 εκ των τραυματιών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως δήλωσε, 30 εκ των θυμάτων σκοτώθηκαν στον τόπο του συμβάντος, ενώ οι άλλοι 4 στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά ανακοίνωσε από την πλευρά του σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ότι το όνομα της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη γι΄αυτήν θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Πιστεύω ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν», είπε.

Η έκρηξη συνέβη γύρω στις 18.30, σε περιοχή με εμπορικά καταστήματα, στην περιοχή Κιζιλάι, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε σταθμό λεωφορείων.

To σημείο της έκρηξης ήταν κοντά στο πάρκο Γκουβέν που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο, ανάμεσα σε μετρό και λεωφορεία, ενώ στην περιοχή βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτίρια. Επίσης, υπάρχουν πολλά εμπορικά καταστήματα και ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Τούρκοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας κατηγορούν το PKK ή σχετιζόμενη με αυτό οργάνωση ως υπαίτιους για την επίθεση. Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP καταδίκασε την επίθεση και τονίζει με ανακοίνωσή του ότι συμπαραστέκεται στους πολίτες για το "βαθύ πόνο που αισθάνονται".

Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είχε προειδοποιήσει για πιθανά σχέδια επίθεσης σε κυβερνητικά κτήρια και σπίτια σε γειτονιά της τουρκικής πρωτεύουσας ζητώντας από αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Η επίθεση έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά από τρομοκρατικό χτύπημα που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 29 άτομα και την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε κουρδική οργάνωση.

Επίσης, τον Οκτώβριο του 2015 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε πορεία ειρήνης στη φονικότερη επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στην Άγκυρα

Επίθεση στην Άγκυρα: Βίντεο-σοκ με την έκρηξη ανάμεσα στο πλήθος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ