ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Τις 500.000 θα φτάσει πιθανόν ο αριθμός των θανάτων τον επόμενο μήνα

Μπάιντεν: Τις 500.000 θα φτάσει πιθανόν ο αριθμός των θανάτων τον επόμενο μήνα
AP Photo

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ πιθανόν θα ξεπεράσουν τις 500.000 τον επόμενο μήνα, περιγράφοντας με μελανά χρώματα μια δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας, όπως τη χαρακτήρισε.

Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν τόνισε πως η διανομή των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού «είναι μια οικτρή αποτυχία μέχρι στιγμής».

«Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται πριν βελτιωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής προεδρίας, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό στην χώρα, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

O Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε επίσης εκτελεστικά διατάγματα σχετικά για δράσεις κατά του κορωνοϊού. Ανάμεσά τους και νόμο για την αμυντική παραγωγή προκειμένου «να κατευθύνει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και την ιδιωτική βιομηχανία να επιταχύνουν τη δημιουργία σχετικά με τα απαραίτητα για την προστασία, τον έλεγχο, τον εμβολιασμό και τη φροντίδα των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, κύριος στόχος είναι τις 100 ημέρες της διακυβέρνησής του να εμβολιαστούν 100 εκατομμύρια Αμερικανοί.

«Θα κινήσουμε γη και ουρανό για να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ