"Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τον ευατό της και τους πολίτες της", λέει ο Ερντογάν για την επίθεση
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας είπε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.
"Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του", πρόσθεσε.
Και συμπλήρωσε: "Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες".
Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.
Από τη μεριά του, ο Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε "προς τον τουρκικό λαό μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης, έπειτα από την άθλια επίθεση που έπληξε το κέντρο της Αγκυρας απόψε προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων".
"Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας για να συνεχίσει μαζί της τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που κτυπά παντού και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα", ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.
Από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στον Ταγίπ Ερντογάν και στον Αχμέτ Νταβούτογλου για την επίθεση. Συλλυπητήρια απηύθυνε επίσης και στον πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού για τη σημερινή επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ.
"Οι τρομοκράτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αιματηρό και να είναι το μίσος τους, δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν και να μας αποσταθεροποιήσουν. Η απάντηση και η καταδίκη της διεθνούς κοινότητας θα είναι αυστηρές, ομόφωνες και αποφασιστικές", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51