ΚΟΣΜΟΣ

Απειλή Τραμπ σε Σάντερς για τα επεισόδια στις ομιλίες του πρώτου

Απειλή Τραμπ σε Σάντερς για τα επεισόδια στις ομιλίες του πρώτου
REUTERS/Aaron P. Bernstein

Διαστάσεις ευθείας πολιτικής κόντρας με τον Μπέρνι Σάντερς λαμβάνει η ένταση που έχει επισκιάσει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, μέρος της οποίας αποδίδεται στους οπαδούς του Δημοκρατικού γερουσιαστή του Βερμόντ.

Ο δισεκατομμυριούχος δεν διστάζει να απειλεί ευθέως ότι θα στείλει τους υποστηρικτές του να διαταράξουν ως εκδίκηση τις συγκεντρώσεις του Μπέρνι Σάντερς.

"Ο Μπέρνι Σάντερς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές δεν πήραν εντολές να έρθουν στις συγκεντρώσεις μου. Προσοχή, Μπέρνι, αλλιώς οι δικοί μου υποστηρικτές θα έρθουν στις συγκεντρώσεις σου!" έγραψε στο twitter ο δισεκατομμυριούχος.

Λίγα λεπτά αργότερα μιλώντας στο CNN ανέφερε ότι "σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για απειλή".

"Όταν οι υποστηρικτές του έρχονται στις συγκεντρώσεις του, όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ είμαι ο κακός. Όμως εάν οι υποστηρικτές μου πήγαιναν στις δικές σου συγκεντρώσεις, όλοι θα έλεγαν ότι είναι τρομερό, θα συλλάμβαναν τους υποστηρικτές μου και ποιος ξέρει τι άλλο θα συνέβαινε και ο κόσμος θα έλεγε: Ω, φτωχέ Μπέρνι, είναι ντροπή. Τα μέσα ενημέρωσης μου συμπεριφέρονται με τρόπο απόλυτα άδικο", είπε.

Από τη μεριά του ο Μπέρνι Σάντερς μιλώντας στο ABC χαρακτήρισε τις αιτιάσεις του κ. Τραμπ ότι ο ίδιος είχε οργανώσει τις διαμαρτυρίες στις συγκεντρώσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου ως "εντελώς αναληθείς".

Την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να ακυρώσει μια συγκέντρωση στο Σικάγο, στο περιθώριο της οποίας ξέσπασαν συγκρούσεις, με ορισμένους εκ των αντιπάλων του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου να φέρονται να ήταν υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς.

Χθες ένας άνθρωπος επιχείρησε να ανέβει στη σκηνή ωστόσο τον πρόλαβαν οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που προστατεύουν τον Τραμπ. Το βράδυ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει διαδηλωτές στο Κάνσας Σίτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ