ΚΟΣΜΟΣ

Θετικά στον κορωνοϊό έως 200 μέλη της Εθνοφρουράς - «Συγγνώμη» Μπάιντεν για τις σκηνές στο Καπιτώλιο

Θετικά στον κορωνοϊό έως 200 μέλη της Εθνοφρουράς - «Συγγνώμη» Μπάιντεν για τις σκηνές στο Καπιτώλιο
EPA

«Συγγνώμη» ζήτησε ο νέο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τις εικόνες με τα μέλη της Εθνοφρουράς να κοιμούνται στο πάτωμα στο γκαράζ του Καπιτωλίου, την ώρα που υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσά τους υπάρχουν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού

Περισσότερα από 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς κλήθηκαν για να διασφαλίσουν ότι η ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού δείχνουν μέλη της Εθνοφρουράς να ξεκουράζονται ακόμη και στο πάτωμα ενός κοντινού γκαράζ αυτοκινήτων, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και βουλευτών, σύμφωνα με το BBC.

Ο κ. Μπάιντεν κάλεσε τον επικεφαλής του Γραφείου Εθνοφρουράς την Παρασκευή να ζητήσει συγγνώμη και να ρωτήσει τι θα μπορούσε να γίνει, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν επισκέφτηκε επίσης μερικά από τα στρατεύματα για να τους ευχαριστήσει προσωπικά, φέρνοντας μπισκότα από τον Λευκό Οίκο ως δώρο.

Κρούσματα

Επιπλέον, περίπου 100-200 μέλη της Εθνοφρουράς που είχαν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, έχουν βρεθεί θετικά στην Covid-19, σύμφωνα με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Είναι πάντως ένα σχετικά μικρό ποσοστό, δεδομένου ότι περισσότεροι από 25.000 Εθνοφρουροί αναπτύχθηκαν στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ