ΚΟΣΜΟΣ

Τραγουδιστής των Eagles of Death Metal: Αβάσιμα όσα είπα για τους φύλακες στο Bataclan

Τραγουδιστής των Eagles of Death Metal: Αβάσιμα όσα είπα για τους φύλακες στο Bataclan
REUTERS/Vilhelm Stokstad/TT News Agency

Απολογήθηκε ο τραγουδιστής των Eagles of Death Metal, Τζέσι Χιούζ για δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ότι μερικοί από τους υπαλλήλους στο Bataclan το μοιραίο βράδυ της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι γνώριζαν ενδεχομένως κάτι που τους οδήγησε να μην έρθουν στην εργασία τους.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Fox News την Τετάρτη είπε ότι έμαθε ότι περίπου έξι φύλακες δεν ήρθαν στη δουλειά τους το βράδυ των επιθέσεων.

"Είναι προφανές ότι είχαν κάποιο λόγο να μην εμφανιστούν", είπε. Οι ιδιοκτήτες του Bataclan επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά λέγοντας ότι ο τραγουδιστής προχώρησε σε "σοβαρές και δυσφημιστικές κατηγορίες".

Πρόσθεταν ότι μια δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πως "ευχόμαστε να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να προχωρήσει ήρεμα".

Ο Χιούζ απάντησε χθες ζητώντας "συγχώρεση" από τους Γάλλους, το υπαλληλικό προσωπικό και την ασφάλεια του Μπατακλάν αλλά και στους οπαδούς του, την οικογένεια και τους φίλους του αλλά και "οποιονδήποτε αισθάνθηκε ότι προσβλήθηκε από τις παράλογες κατηγορίες που έκανα στη συνέντευξή μου στο Fox Business Channel".

Συμπλήρωσε ότι τα σχόλιά του ήταν "αβάσιμα και αστήρικτα" αλλά και ότι προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το τραύμα της σφαγής στο θέατρο.

"Δεν είμαι ο εαυτός μου από τις 13 Νοεμβρίου. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις λέξεις που χρησιμοποίησα", είπε.

Η ροκ μπάντα από την Καλιφόρνια γλίτωσε από το μακελειό αφού τα μέλη της κρύφτηκαν σε καμαρίνι και αργότερα είπαν πώς ήθελαν να επιστρέψουν στο Παρίσι για να ολοκληρώσουν την ερμηνεία τους.

Όπερ και εγένετο. Τρεις μήνες αργότερα επέστρεψαν για να τελειώσουν αυτό που άφησαν στη μέση υπό τις θερμές επευφημίες του πλήθους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ