ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αττική και Βόρειο Αιγαίο εκτός της λίστας του γερμανικού ΥΠΕΞ με τις «περιοχές κινδύνου»

Κορωνοϊός: Αττική και Βόρειο Αιγαίο εκτός της λίστας του γερμανικού ΥΠΕΞ με τις «περιοχές κινδύνου»
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Αττική και το Βόρειο Αιγαίο δεν θα περιλαμβάνονται από αύριο Κυριακή στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, για τις οποίες ισχύει η προειδοποίηση για αποφυγή «μη αναγκαίων, τουριστικών ταξιδιών».

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών επισημάνσεων που αφορούν στην Ελλάδα, οι δύο περιοχές δεν ανήκουν πλέον στις «περιοχές κινδύνου».

Σε αυτές ωστόσο εξακολουθούν να περιλαμβάνονται η Θεσσαλία, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Κεντρική Μακεδονία και η Δυτική Μακεδονία, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού υπερβαίνουν τα 50 ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.417 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.122.679, δείχνουν σήμερα Σάββατο τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, 879 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 51.521 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ