Ισραήλ: Πρόεδρος των Εργατικών η δημοσιογράφος και βουλευτής, Μεράβ Μιχαέλι
Ανανεώθηκε:
Η δημοσιογράφος και βουλευτής Μεράβ Μιχαέλι, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος των Εργατικών με ποσοστό 77% και γίνεται η τρίτη γυναίκα που ηγείται του κόμματος που ίδρυσε ο πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νταβιντ Μπεν Γκουριόν, ύστερα από την Γκολντα Μεΐρ και την επίσης δημοσιογράφο, Σέλι Γιεχιμόβιτς
Η Μεράβ Μιχαέλι θα αντικαταστήσει στο «τιμόνι» των Εργατικών τον Αμίρ Περέτζ, ο οποίος δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος.
«Η Μεράβ είναι μία σημαντική ηγέτιδα», δήλωσε ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χουλντάι, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί, αύριο, Δευτέρα.
«Θα ενωθούμε για να νικήσουμε τον Νετανιάχου και να φέρουμε αλλαγή στο κράτος του Ισραήλ. Αυτό περιμένει ο λαός από εμάς, και αυτό θα κάνουμε», πρόσθεσε ο Χουλντάι.
Στην νικητήρια ομιλία της, η Μιχαέλι κάλεσε τους πρώην υποστηρικτές των Εργατικών να «γυρίσουν σπίτι». «Σήμερα αρχίζουμε να ξαναχτίζουμε το κόμμα», είπε, δεσμευόμενη να επιστρέψει το Εργατικό Κόμμα στην κυβέρνηση της χώρας.
Βουλή: «Όχι» στην άρση ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα - «Ναι» για τον Δ. Μάντζο
17:43
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων Ρωσίας - ΗΠΑ - Ουκρανίας στο Αμπού Ντάμπι
17:34
«Ζόμπι» θραύσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να σκοτώνουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας
17:26
Κολομβία και ΗΠΑ καλούν τη Βενεζουέλα σε κοινή επιχείρηση κατά των καρτέλ ναρκωτικών
17:17