ΚΟΣΜΟΣ

Πωλείται το σπίτι του Κόμη Δράκουλα

Πωλείται το σπίτι του Κόμη Δράκουλα

Σε περίπτωση που σας έχουν μείνει κάποια χρήματα στην άκρη και που θέλετε να επενδύσετε σε μια κατοικία που μακροπρόθεσμα θα σας αποφέρει μέχρι και κέρδος, να η χρυσή ευκαιρία. Το κάστρο του Κόμη Δράκουλα αναζητά νέο αγοραστή!

Το επιβλητικό κάστρο του 12ου αιώνα που βρίσκεται στην Τρανσυλβανία και το οποίο υπήρξε «βάση» για τον ήρωα του μυθιστορήματος του Μπραμ Στόκερ ανήκει σε απογόνους της ρουμανικής βασιλικής οικογένειας. Αποτελεί αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, καθώς λειτουργεί σαν μουσείο και αποφέρει κέρδη στους ιδιοκτήτες του, αν αναλογιστεί κανείς ότι το επισκέπτονται περίπου 500.000 τουρίστες κάθε χρόνο.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι βρίσκονται πλέον σε προχωρημένη ηλικία, οι ιδιοκτήτες αναζητούν σύμφωνα με το Esquire, νέο αγοραστή που θα συνεχίσει την παράδοση. Τα 66 εκατ. δολάρια που ζητούσαν αρχικά αποτελούσαν απλησίαστο ποσό και όπως γράφουν οι Financial Times, αν κάποιος ενδιαφερόμενος προσφέρει ένα ποσό της τάξεως των 13 εκατ. δολαρίων πιθανότατα θα τους πείσει να το παραχωρήσουν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ