ΚΟΣΜΟΣ

Η Godiva κλείνει τα καταστήματά της στις ΗΠΑ

Η Godiva κλείνει τα καταστήματά της στις ΗΠΑ
(AP Photo/Bebeto Matthews)

Η εταιρεία Godiva, που δημιουργεί και κυκλοφορεί στην αγορά τα ομώνυμα σοκολατάκια πολυτελείας, ανακοίνωσε ότι κλείνει ή πουλάει και τα 128 καταστήματά της που λειτουργούν μέσα σε πολυκαταστήματα ή εμπορικά κέντρα στη βόρεια Αμερική.

Η επιχείρηση ξεκαθάρισε πως θέλει η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου και διευκρίνισε πως σκοπεύει να κρατήσει ανοιχτά όλα τα καταστήματά της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν με βάση το σχέδιο αυτό της εταιρείας.

Όπως γράφει το CNNi, πριν από δύο χρόνια, σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τεράστια επέκταση στις ΗΠΑ, με την είσοδό της στη βιομηχανία του καφέ.

Και έτσι, ο σοκολατοποιός άνοιξε το πρώτο του καφέ στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 2019.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως σκόπευε να ανοίξει άλλα 10 καφέ στη Νέα Υόρκη και συνολικά 400 στις ΗΠΑ.

Επρόκειτο για ένα μόνο μέρος της εισόδου της επιχείρησης στον κόσμο του καφέ, καθώς είχε σχεδιάσει να ανοίξει 2.000 νέα καφέ ανά τον κόσμο.

Το σχέδιο αυτό, όμως, δεν καρποφόρησε ποτέ. Και αυτό γιατί η Godiva βασιζόταν πάντα στην κίνηση των εμπορικών κέντρων, που είχε αρχίσει να μειώνεται και πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού έχει «γονατίσει» δεκάδες επιχειρήσεις που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Μάλιστα, το CNNi μιλάει για «αποκάλυψη» σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και είδη πολυτελείας.

Godiva is closing or selling all of its stores in the United States, by Alexis Benveniste

ΔΗΜΟΦΙΛΗ