ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν για την επικείμενη δίκη Τραμπ: Έπρεπε να συμβεί, αλλά...

Ο Μπάιντεν για την επικείμενη δίκη Τραμπ: Έπρεπε να συμβεί, αλλά...
AP Photo/Carolyn Kaster

Ως κάτι που «έπρεπε να συμβεί» και που θα είχε «χειρότερο αντίκτυπο» αν δεν συνέβαινε χαρακτήρισε την επικείμενη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ ο διάδοχός του Τζο Μπάιντεν

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε, ωστόσο, χθες Δευτέρα ότι δεν πιστεύει ως ο προκάτοχός του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα κριθεί ένοχος στη δίκη του στην αμερικανική Γερουσία για «υποκίνηση στάσης».

«Η Γερουσία έχει αλλάξει από τότε που ήμουν εκεί, αλλά δεν άλλαξε τόσο πολύ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπάιντεν είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως δεν αναμένει 17 μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να υπάρξει τέτοια ετυμηγορία — με την προϋπόθεση ότι και οι 50 γερουσιαστές και γερουσιάστριες των Δημοκρατικών θα ψηφίσουν επίσης υπέρ της καταδίκης.

Νωρίτερα, εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο (article of impeachment) στη Γερουσία.

Με επισημότητα, οι «εισαγγελείς» που ορίστηκαν από τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι βάδισαν στους ίδιους στολισμένους με αγάλματα και πίνακες διαδρόμους που είχαν καταλάβει οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στην αιματηρή έφοδό τους στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσει την 9η Φεβρουαρίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ