ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Λευκός Οίκος έχει πάλι ζωή»: Πώς βλέπει το προσωπικό της προεδρικής κατοικίας τους νέους ενοίκους

«Ο Λευκός Οίκος έχει πάλι ζωή»: Πώς βλέπει το προσωπικό της προεδρικής κατοικίας τους νέους ενοίκους
AP Photo/Evan Vucci

Νέους ενοίκους έχει εδώ και μία εβδομάδα περίπου ο Λευκός Οίκος, και η παρουσία τους έχει γίνει ήδη αισθητή.

«Η κατοικία έχει και πάλι ζωή», δήλωσε στο CNNi πηγή από την προεδρική κατοικία αναφερόμενος στην ενέργεια του σπιτιού. «Είναι η περίοδος του μέλιτος, όπου όλα φαίνονται καινούρια».

Ήδη η αίθουσα κινηματογράφου της κατοικίας εγκαινιάστηκε από τα μεγαλύτερα από τα εγγόνια του Μπάιντεν, τα οποία στρώθηκαν στα καθίσματα για να απολαύσουν, μαζί με σνακ ταινία, αναφέρει άλλη πηγή.

Η αυξημένη δραστηριότητα πάντως συμπίπτει με αυξημένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, όπως η χρήση μάσκας.

«Ο Τσαμπ απολαμβάνει το νέο του κρεβατάκι δίπλα στο τζάκι και ο Μέιτζορ λατρεύει να τρέχει στο γκαζόν της νότιας πλευράς», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα το πρωί, αναφορικά με τους τετράποδους ενοίκους.


Ο Τσαμπ άλλωστε έζησε στον Λευκό Οίκο και κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας Μπάιντεν, ενώ ο Μέιτζορ υιοθετήθηκε από την οικογένεια το 2018 από ένα καταφύγιο σκύλων στο Ντέλαγουέαρ.

Η επίσκεψη των Μπάιντεν σε ένα εστιατόριο στην Ουάσινγκτον κατά την 5η ημέρα της προεδρίας του, ήδη τον συνδέει με έναν αριθμό τοπικών εστιατορίων που επισκεπτόταν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ σπάνια έτρωγε έξω και όταν το έκανε πήγαινε μόνο σε ένα εστιατόριο, στο δικό του Trump hotel.

Σημαντική διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους ενοίκους είναι ότι όλα τα νέα πρόσωπα στον Λευκό Οίκο λαμβάνουν πιο αυστηρά μέτρα κατά της Covid-19, μία υπενθύμιση της πανδημίας εν μέσω μιας εβδομάδας εορταστικών εκδηλώσεων.

«Η οικογένεια το χειρίζεται καλά»», ανέφερε η πηγή του Λευκού Οίκου αναφορικά με τη χρήση της μάσκας και τη διατήρηση κοινωνικών αποστάσεων με το προσωπικό.

«Όλοι οι υπάλληλοι φορούν μάσκες ιδιαίτερα όταν βρίσκονται κοντά με την οικογένεια», αναφέρει ένα μέλος του προσωπικού με πολλά χρόνια πείρας στην οικία, προσθέτοντας ότι οι Μπάιντεν αφαιρούν τις μάσκες τους όταν βρίσκονται στον δεύτερο όροφο, όπου είναι τα προσωπικά τους διαμερίσματα.

Το μέλος του προσωπικού είπε στο CNNi ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων εκεί έχει υποβληθεί τουλάχιστον στην πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ κάποιοι έχουν κάνει και τη δεύτερη.

Το προσωπικό της κατοικίας λειτουργεί «ως συνήθως», δήλωσε η πηγή του Λευκού Οίκου, σημειώνοντας την αντικατάσταση του επικεφαλής του προσωπικού Τίμοθι Χάρλετ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Ημέρα της Ορκωμοσίας.

Η κίνηση έγινε από έναν ανώτερο αξιωματούχο της διοίκησης Μπάιντεν πριν από την άφιξη της πρώτης οικογένειας στον Λευκό Οίκο. Το προσωπικό του Λευκού Οίκου συνήθως παραμένει στους ρόλους του παρά τις διαφορετικές διοικήσεις, πολιτικά αμέτοχο με τους προέδρους και τις πρώτες κυρίες.

Ωστόσο ο Χάρλετ προσλήφθηκε από τη Μελάνια Τραμπ το 2017 από το ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσιγκτον, όπου ήταν μάνατζερ. Τις τελευταίες εβδομάδες, είχε κάνει προσπάθειες να μείνει στον Λευκό Οίκο επί Μπάιντεν, λένε αρκετές πηγές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

White House staff welcomes new first family: 'The residence has life again' - CNNPolitics, by Kate Bennett, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ