Κορωνοϊός: Συνεργασία Pfizer - Sanofi για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων
Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi θα βοηθήσει την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech παράγοντας περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι ανταγωνιστές της, μέχρι τα τέλη του έτους.
Τα εμβόλια αυτά προορίζονται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του γαλλικού κολοσσού, Πολ Χάντσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Figaro.
Η Sanofi συνεργάζεται με τη βρετανική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη δύο εμβολίων, όμως το σχέδιό της καθυστερεί και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021.
Εν αναμονή, η γαλλική κυβέρνηση την προέτρεψε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες να θέσει στη διάθεση άλλων εταιρειών τις αλυσίδες παραγωγής της, για να αυξηθεί η ποσότητα των εμβολίων που χρησιμοποιούνται ήδη.
Ο Χάντσον δήλωσε ότι η γαλλική εταιρεία αποφάσισε να προσεγγίσει την Pfizer «ώστε να βοηθήσει από τώρα», προσθέτοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία.
Συναγερμός για φωτιά στο Καλοχώρι Χαλκίδας - Επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα
12:16
Κυψέλη: Τι κατέθεσαν τα ανήλικα παιδιά για το νεκρό βρέφος- Βαρύ το κατηγορητήριο σε βάρος των τριών
12:15
Πούτιν: «Υπάρχει πιθανότητα» ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία - Νέα «πυρά» κατά της Δύσης
12:00
Το δάγκωμα της οχιάς δεν πονάει για τον λόγο που υποψιάζονταν οι επιστήμονες – Ποια είναι η αιτία
11:57