ΚΟΣΜΟΣ

Το «τιτίβισμα» του Ρέντσι για το νεογέννητο στην Ειδομένη

Το «τιτίβισμα» του Ρέντσι για το νεογέννητο στην Ειδομένη
Eurokinissi

«Η Ευρώπη που ξεκινά το ταξίδι της προς τον Άρη δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τα όσα συμβαίνουν, κάθε ημέρα, σε διάφορα σημεία της ηπείρου, από το Καλέ, στη Γαλλία, μέχρι την Ειδομένη, στην Ελλάδα.

Κοιτάζοντας αυτή τη φωτογραφία, συγκινείται, κανείς, μπροστά στο θέαμα της ζωής, το οποίο και είναι ισχυρότερο από κάθε τι άλλο. Αλλά πρέπει και να αγανακτήσει, για το ότι ένα νεογέννητο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, εν έτει 2016».

Την φωτογραφία του μωρού που γεννήθηκε στην Ειδομένη μαζί με εκείνη της επιστημονικής διαστημικής αποστολής Exomars, η οποία ξεκίνησε σήμερα, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter και στην ιστοσελίδα του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, κάτω από την φωτογραφία, ο Ιταλός πρωθυπουργός γράφει ότι «είναι η ταυτότητα της σημερινής Ευρώπης». Στην δε ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει:

Ο Ματέο Ρέντσι προσθέτει πως «αυτή η φωτογραφία αποτελεί σήμερα, την ταυτότητα της Ευρώπης. Μιας ηπείρου με τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες μοιάζουν να έχουν χαθεί, τώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κρίση των προσφύγων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ