ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορωνοϊός: Όλο και πιο θετικοί οι Βρετανοί μετά το νέο άλμα στα κρούσματα

Εμβόλιο κορωνοϊός: Όλο και πιο θετικοί οι Βρετανοί μετά το νέο άλμα στα κρούσματα
AP Photo/Frank Augstein

Πρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού δηλώνουν όλο και περισσότεροι Βρετανοί πολίτες καθώς έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των κρουσμάτων σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα.

Επιπλέον, οι μισοί από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι οι εμβολιασμοί θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικοί.

Το 77% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία έρευνας της αγοράς Kantar απάντησε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστεί, σε σχέση με το 65% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Δεκέμβριο.

Το 17% απάντησε ότι δεν θα εμβολιαστεί, σε σχέση με το 23% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Δεκέμβριο.

Σχεδόν το ένα τέταρτο όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν απάντησε ότι θα το ξαναεξετάσει αν ενημερωθεί περισσότερο για το θέμα της ασφάλειας.

Η Βρετανία έχει ξεκινήσει ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού καθώς έχει και τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων της COVID-19 στην Ευρώπη.

Οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται και πλέον έχουν ξεπεράσει τους 100.000.

Εν μέσω τρίτου lockdown

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι η πρόοδος στο πρόγραμμα εμβολιασμού θα καθορίσει πόσο γρήγορα θα αποφασίσει την άρση του τρίτου εθνικού lockdown, το οποίο έχει πλήξει την οικονομία.

Περίπου το 49% των Βρετανών θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς έναντι του 40% που είναι αρνητικό στην ιδέα, την οποία έχει απορρίψει η κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση της Kantar έδειξε ότι το 39% των ερωτηθέντων δυσκολεύεται οικονομικά σε σχέση με πριν από 12 μήνες--το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας και υψηλότερο σε σχέση με το 31% που ήταν το αντίστοιχο τον Δεκέμβριο.

Αναφορικά με το Brexit, η δημοσκόπηση έδειξε ότι σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες αναμένουν πως τα είδη πρώτης ανάγκης θα γίνουν ακριβότερα λόγω της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ενώ ένα 5% εκτιμά ότι θα είναι φθηνότερα.

Στη δημοσκόπηση της Kantar, που έγινε διαδικτυακά, συμμετείχαν 1.100 πολίτες στο διάστημα 21-25 Ιανουαρίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ