Κύπρος: «Ναι» στη δημοσιοποίηση λίστας μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων
Ανανεώθηκε:
Με 47 ψήφους υπέρ και μία εναντίον και τη μη συμμετοχή του κόμματος της ΕΔΕΚ στην ψηφοφορία, η Βουλή των Αντιπροσώπων Κύπρου έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση λίστας που αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.
Η σχετική λίστα θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές, δήμαρχοι και πρόσωπα από τον Δημόσιο βίο της Κύπρου.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για δάνεια, χρεωστικά υπόλοιπα πιστωτικών καρτών και συνεργασίες των εν λόγω ονομάτων με τα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου μέχρι το τέλος του έτους 2018, γι' αυτό και κατά τους εμπλεκόμενους επιδέχονται τροποποιήσεων.
Τους σχετικούς πίνακες απέστειλε με επιστολή της στις 4 Απριλίου του 2019 προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου Δημήτρη Συλλούρη, η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, πρώην διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.
SPONSORED
Γαλάτσι: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγός τράκαρε τρία οχήματα - Συνελήφθη
14:18
Ιταλία: Ακρωτηριάστηκαν δύο από τους τραυματίες τους οποίους χτύπησε σκόπιμα οδηγός στη Μοντένα
14:17
Μεγάλη πυρκαγιά μετά από επίθεση με drone σε πυρηνικό σταθμό στο Άμπου Ντάμπι
14:06
Πανελλήνιες 2026: Το πρόγραμμα των εξετάσεων - Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψηφίους
13:55