ΚΟΣΜΟΣ

Αλμπερτ Μπουρλά: Η Pfizer σύντομα θα παραδώσει τις δόσεις εμβολίων που έχει υποσχεθεί

Αλμπερτ Μπουρλά: Η Pfizer σύντομα θα παραδώσει τις δόσεις εμβολίων που έχει υποσχεθεί
O διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά (Φωτογραφία αρχείου) EPA/GIAN EHRENZELLER

 «Πολύ αισιόδοξος» ότι σύντομα η εταιρεία του θα μπορέσει να παραδώσει τις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τις οποίες έχει δεσμευτεί δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε τις δόσεις του εμβολίου που έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο», είπε ο Μπουρλά μιλώντας σε ένα πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που φέτος διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Προς τα τέλη του δεύτερου τριμήνου του έτους, δεν θα υπάρχει καμία ανησυχία για τον εφοδιασμό εκείνων τους οποίους έχει υποσχεθεί να εφοδιάσει η Pfizer», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, ανακοινώθηκε η αρχική συμφωνία μεταξύ της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis και της κοινοπραξίας των Pfizer και BioNTech σε ό,τι αφορά την παρασκευή του εμβολίου, μια κίνηση που έχει στόχο την αύξηση της παραγωγής καθώς η προσφορά δεν καλύπτει τη ζήτηση.

Εφόσον επιτευχθεί μια τελική συμφωνία, η Novartis σχεδιάζει να αρχίσει παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με την παράδοση των εμβολίων να ξεκινά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε η Novartis που έχει την έδρα της στη Βασιλεία.

Όπως ανέφερε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της στο Στάιν της Ελβετίας, κοντά στον Ρήνο στα σύνορα με τη Γερμανία.

Η ανακοίνωση της Novartis ότι συμμετέχει στην προσπάθεια για να καλυφθούν οι ελλείψεις ακολουθεί την κίνηση της Sanofi αυτή την εβδομάδα να εργασθεί με την BioNTech, για να προμηθεύσει 125 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της τελευταίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Novartis κινητοποιείται σε πολλαπλά μέτωπα για να υποστηρίξει την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία», δήλωσε ο Στέφεν Λανγκ, επικεφαλής Τεχνικών Επιχειρήσεων της Novartis.

Η Novartis πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις» και με άλλες εταιρείες για να αναλάβει την παραγωγή mRNA, θεραπευτικής πρωτεΐνης και άλλων πρώτων υλών για εμβόλια και θεραπείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ