ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τουλάχιστον 500 συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Τουλάχιστον 500 συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι
AP Photo

Η ρωσική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τουλάχιστον 519 ανθρώπους σε διαδηλώσεις που έγιναν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας υπέρ της απελευθέρωσης του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, οι συλλήψεις έγιναν σε τουλάχιστον 35 ρωσικές πόλεις, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις πορείες για τις οποίες δεν είχε δοθεί άδεια.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι έχουν διοργανώσει διαμαρτυρίες σε 120 ρωσικές πόλεις, όλες εκ των οποίων είναι προγραμματισμένες για τις 12:00.

Ωστόσο, στη Ρωσία υπάρχουν 11 διαφορετικές ζώνες ώρας, κάτι που σημαίνει πως δεν θα ξεκινήσουν όλες μαζί οι διαμαρτυρίες.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι έχουν διοργανώσει διαμαρτυρίες σε 120 ρωσικές πόλεις, όλες εκ των οποίων είναι προγραμματισμένες για τις 12:00. Ωστόσο, στη Ρωσία υπάρχουν 11 διαφορετικές ζώνες ώρας, κάτι που σημαίνει πως δεν θα ξεκινήσουν όλες μαζί οι διαμαρτυρίες.

Εξοργισμένοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί ήδη σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται πως ο Ναβάλνι συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου, μερικά λεπτά αφότου επέστρεψε στη Μόσχα. Είχε περάσει αρκετούς μήνες στη Γερμανία μετά από τη δηλητηρίασή του με τον νευροτοξικό παράγοντα novichok.

O πολέμιος του Πούτιν έχει πολλάκις κατηγορήσει τη ρωσική κυβέρνηση για τη δηλητηρίασή του, κάτι που το Κρεμλίνο διαψεύδει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ