ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκίνηση της Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Έχω υπάρξει θύμα σεξουαλικής επίθεσης

Η συγκίνηση της Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Έχω υπάρξει θύμα σεξουαλικής επίθεσης
Tom Williams/Pool Photo via AP, File

Στην αποκάλυψη ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης έκανε η βουλευτής των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα του Καπιτωλίου και τη στάση των Ρεπουμπλικανών

Φορτισμένη συναισθηματικά, η νεαρή βουλευτής απευθύνθηκε στους πάνω από 100.000 ακολούθους της στο Instagram λέγοντας ότι το αμερικανικό έθνος δεν πρέπει να αφήσει πίσω του την εξέγερση στο Καπιτώλιο, γιατί αυτή είναι η ίδια αντίληψη που υπάρχει για τις σεξουαλικές επιθέσεις.

«Ο λόγος που συγκινούμαι αυτή τη στιγμή είναι επειδή οι άνθρωποι που μας λένε να προχωρήσουμε, ότι δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο στο Καπιτώλιο, ότι πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη ή ακόμη μας λένε να ζητήσουμε συγγνώμη, αυτές είναι οι ίδιες τακτικές κακοποίησης», είπε.

«Επιβίωσα μιας σεξουαλικής επίθεσης… Δεν το έχω πει σε πολλούς ανθρώπους αυτό», είπε στη συνέχεια χωρίς να πει περισσότερα για το χρόνο ή τις λεπτομέρειες της επίθεσης.

«Να ξέρετε» συνέχισε ότι «η δημόσια εξομολόγηση είναι από μόνη της ένα τεράστιο βήμα. Η παραδοχή είναι τεράστιο βήμα για όσους έχουν υποστεί ένα τέτοιο τραύμα. Ειδικά σ' ένα κόσμο ο οποίος προσπαθεί να σας πείσει ότι αυτό που βιώσατε, δεν το βιώσατε, πως λέτε ψέματα».

https://www.instagram.com/p/CKxlyx4g-Yb

Στη συνέχεια είπε: «Εάν έχετε βιώσει σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση, λεκτική κακοποίηση, αυτά τα τραύματα μπορούν να προστεθούν το ένα στο άλλο».

«Θα ισχυριστούν ότι το λέω για να έχουν κάτι να λένε για μένα. Για να κάνω θόρυβο. Όλα τα τραύματα μπορούν να τέμνονται και να αλληλεπιδρούν. Και υπάρχουν και αυτοί που ενώ σε άγγιξαν με αναίδεια στο χώρο εργασίας σου, σου λένε να προχωρήσεις. Προσπαθούν να πουν ότι δεν μας συνέβη ποτέ» σημείωσε η 31χρονη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ