ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Βερολίνο

Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Βερολίνο

Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο του Βερολίνου. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters νεκρός είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου. 

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο, το οποίο κινούνταν σε κεντρικό δρόμο του Βερολίνου, το πρωί της Τρίτης.

Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν στην οδό Μπισμαρκστράσε, στην περιοχή Σαρλότενμπουργκ στο Βερολίνο.

Η Μπισμαρκτστρασε, έγινε γνωστή από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 1967 και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ κοντά είναι και το κτίριο της Όπερας του Βερολίνου.

βερολινο

REUTERS/Reuters Tv

Αρχικά, οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα ώστε να διευκολύνουν τις έρευνες ενώ έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο σημείο. Πριν λίγη ώρα, οι εμπειρογνώμονες της γερμανικής αστυνομίας ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος νέας έκρηξης και έδωσαν την άδεια στους κατοίκους της περιοχής να ξαναβγουν στα μπαλκόνια τους.

Μετά την έκρηξη το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του μέχρι που προσέκρουσε τελικά σε μια Πόρσε.

Στο σημείο βρίσκονται η αστυνομία, η πυροσβεστική, καθώς και ομάδα του εγκληματολογικού, κι ερευνούν ώστε να ρίξουν φως στο τι προκάλεσε την έκρηξη.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου Κάρστεν Μύλερ δήλωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.00 στην περιοχή Σαρλότενμπουργκ. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η έκρηξη στο αυτοκίνητο στο δυτικό Βερολίνο είναι «τρομοκρατικής προέλευσης», ;όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μάλιστα η γερμανική αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην βγαίνουν στα μπαλκόνια

Περισσότερα σε λίγο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ