ΚΟΣΜΟΣ

Τζάνετ Γέλεν: Η αμερικανική οικονομία χρειάζεται «απεγνωσμένα» την ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο

Τζάνετ Γέλεν: Η αμερικανική οικονομία χρειάζεται «απεγνωσμένα» την ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο
AP Photo

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι οι νέες εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού στο Κογκρέσο (CBO) έδειξαν ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται «απεγνωσμένα» την ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο για την προώθηση του πακέτου βοήθειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19.

«Την προηγούμενη χρονιά, η οικονομία συρρικνώθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, από το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Με την ανάπτυξη που προβλέπει το CBO, θα χρειαστούν χρόνια για να φθάσει και πάλι η χώρα σε κατάσταση πλήρους απασχόλησης» του εργατικού δυναμικού της, ανέφερε η Γέλεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφού μίλησε χθες με τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας για το προτεινόμενο από τον Μπάιντεν Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το CBO επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις του τη Δευτέρα προς την κατεύθυνση πιο θετικών προβλέψεων για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το 2021, όμως η πλήρης αποκατάσταση των θέσεων εργασίας, στο επίπεδο πριν από την πανδημία, δεν αναμένεται να καταγραφεί πριν το 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ