ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία απέλασε τρεις Κινέζους κατασκόπους - Παρίσταναν τους δημοσιογράφους

Η Βρετανία απέλασε τρεις Κινέζους κατασκόπους - Παρίσταναν τους δημοσιογράφους
AP Photo/Matt Dunham

Τρεις κινέζους κατασκόπους που βρίσκονταν στη χώρα με δημοσιογραφικές βίζες απέλασαν την περασμένη χρονιά οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο — το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες της ανεξάρτητα, από δικές του πηγές — υποστήριξε ότι τρεις αξιωματικοί της υπηρεσίας πληροφοριών του κινεζικού υπουργείου Κρατικής Ασφαλείας παρίσταναν τους δημοσιογράφους κινεζικών πρακτορείων ειδήσεων.

«Οι πραγματικές ταυτότητές τους αποκαλύφθηκαν από την MI5 και κατόπιν αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Κίνα», πρόσθεσε η Telegraph.

Η MI5 (σ.σ. Military Intelligence/Section Five, ιστορική ονομασία της σημερινής Security Service) είναι η βρετανική αντικατασκοπεία.

Εξάλλου χθες Πέμπτη το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου επικαλούμενο το συμπέρασμά του ότι το περιεχόμενο και η γραμμή του ορίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ