ΚΟΣΜΟΣ

Το Fox ματαίωσε το σόου υποστηρικτή του Τραμπ που προωθούσε θεωρίες συνομωσίας

Το Fox ματαίωσε το σόου υποστηρικτή του Τραμπ που προωθούσε θεωρίες συνομωσίας
AP Photo/Alex Brandon

Ο όμιλος Fox News ματαίωσε την εκπομπή του παρουσιαστή Λου Ντομπς του καναλιού Fox Business, «μικρού αδελφού» του Fox News, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ένας από τους σταρ του δικτύου.

Η απόφαση ελήφθη την επομένη της προσφυγής για δυσφήμηση, στην οποία προέβη η εταιρεία πληροφορικής Smartmatic εναντίον του Fox News και του Λου Ντομπς ζητώντας 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια επειδή αναμετέδωσαν θεωρίες συνωμοσίας που την ενέπλεκαν αδίκως.

«Η Fox News Media μελετά τακτικά αλλαγές και προγραμματίζει να παρουσιάσει νέα σχήματα προσαρμοσμένα σ' αυτή τη μετεκλογική περίοδο ιδιαίτερα στο Fox Business», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Fox News.

Η ματαίωση της εκπομπής του Ντομπς «εντάσσεται σ' αυτές τις αλλαγές», πρόσθεσε η εκπρόσωπος. «Μια νέα εκπομπή θα ανακοινωθεί προσεχώς» στην ώρα αυτή (17:00 έως 18:00).

Η εκπομπή του Λου Ντομπς είχε την μεγαλύτερη τηλεθέαση στο κανάλι, με λίγο περισσότερους από 300.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο κάθε βράδυ.

Ηλικίας 75 ετών, ο Λου Ντομπς έχει θητεία σχεδόν 40 ετών σε κανάλια συνεχούς ενημέρωσης, από τα οποία δέκα χρόνια με την εκπομπή του «Lou Dobbs Tonight».

Μετά τις προεδρικές εκλογές, ο παρουσιαστής αναπαρήγαγε ακούραστα τις κατηγορίες για μαζική νοθεία που προέρχονταν από το στρατόπεδο του Τραμπ, κάνοντας λόγο για «διαφθορά» και «παρατυπίες», που κανένα χειροπιαστό στοιχείο δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει.

Ο Λου Ντομπς είχε προσκαλέσει τη δικηγόρο Σίντνεϊ Πάουελ, η οποία είχε υπάρξει για ένα διάστημα μέλος της νομικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ και είχε παρουσιάσει στο κανάλι την αναπόδεικτη θεωρία της για μια διεθνή συνωμοσία με στόχο να εμποδιστεί η επανεκλογή του απερχόμενου προέδρου.

«Ο Λου Ντομπς είναι καταπληκτικός», αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του που αναπαρήχθη από οικείους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. «Κανένας δεν αγαπάει την Αμερική όσο ο Λου».

Ο πρώην πρόεδρος ανέφερε πως θα ενδιαφερθεί από κοντά για τον επόμενο προορισμό του παρουσιαστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ