Μπάιντεν για το μέλλον ΗΠΑ - Κίνας: Πιθανόν «ακραίος ανταγωνισμός» αλλά όχι σύγκρουση
Ανανεώθηκε:
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας πιθανόν να πάρει τη μορφή ενός «ακραίου ανταγωνισμού», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θέλει να αποφύγει μια «σύγκρουση» μεταξύ των δύο πρώτων παγκοσμίων δυνάμεων, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα, Κυριακή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης -που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή και θα μεταδοθεί ολόκληρη σήμερα, Κυριακή- ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ομόλογός του «δεν είχε κανένα λόγο να μην του τηλεφωνήσει».
«Είναι πολύ σκληρό. Αυτός δεν έχει, και δεν το λέω ως κριτική, είναι ακριβώς η πραγματικότητα, δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Οι ΗΠΑ μειώνουν το επίπεδο του συναγερμού ασφαλείας στην αεροπορική βάση του Κατάρ
15:38
Παρέλαβε τη διάταξη του εισαγγελέα για δέσμευση περιουσίας ο Κώστας Ανεστίδης
15:35
Κραν Μοντανά: Ο Πάπας Λέων συνάντησε συγγενείς των θυμάτων - «Τα λόγια συμπόνιας μοιάζουν αδύναμα»
15:32
Προειδοποίηση Αραβικών κρατών προς τις ΗΠΑ: Κίνδυνος αποσταθεροποίησης η επίθεση στο Ιράν
15:23