ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «Στροφή» Σαλβίνι στο μεταναστευτικό εν όψει πιθανής συμμετοχής σε κυβέρνηση Ντράγκι

Ιταλία: «Στροφή» Σαλβίνι στο μεταναστευτικό εν όψει πιθανής συμμετοχής σε κυβέρνηση Ντράγκι
Roberto Monaldo/LaPresse via AP

Σε πιθανή προοπτική συμμετοχής του στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού που επιχειρεί να «οικοδομήσει» στην Ιταλία ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αποδίδουν Ιταλοί σχολιαστές την αλλαγή πορείας πλεύσης του ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα της μετανάστευσης, θα προτείνουμε να υιοθετηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι αν η μετανάστευση, στην Ιταλία, τύχει της ίδιας αντιμετώπισης με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Με τους ίδιους κανόνες» δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την άφιξη 422 μεταναστών και προσφύγων σήμερα, Δευτέρα, στη Σικελία, ο γραμματέας της Λέγκα επισήμανε ότι «πρέπει να δραστηριοποιηθεί και η Ευρώπη, στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που δεν αφορά μόνον την Ιταλία».

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που η Λέγκα δεν αναφέρεται, με αρνητικά σχόλια στη μεταφορά στην ξηρά διασωθέντων μεταναστών και προσφύγων στα ανοικτά της Λιβύης.

Αύριο, Τρίτη, στα πλαίσια του δεύτερου γύρου συναντήσεών του με τα ιταλικά κόμματα, ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρόκειται να έχει νέα συνάντηση και με την αντιπροσωπεία της Λέγκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ