ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Κομισιόν-Sanofi/GSK για δημοσίευση της σύμβασης με την εταιρεία

Συμφωνία Κομισιόν-Sanofi/GSK για δημοσίευση της σύμβασης με την εταιρεία
AP Photo/Christophe Ena, File

H φαρμακευτική εταιρεία Sanofi-GSK συμφώνησε να δημοσιεύσει την αναθεωρημένη σύμβαση που υπεγράφη με την Επιτροπή στις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Επιτροπή χαιρετίζει τη δέσμευση της εταιρείας για μεγαλύτερη διαφάνεια στη συμμετοχή της στην ανάπτυξη της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια. Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικά για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών και να διασφαλίσουν ότι μπορούν να βασίζονται στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που αγοράστηκαν σε επίπεδο ΕΕ.

Η σύμβαση που δημοσιεύτηκε σήμερα περιέχει αναδιατυπωμένα μέρη που αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες. Η σύμβαση Sanofi-GSK είναι η τρίτη που δημοσιεύεται, μετά από αυτή της CureVac και της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi θα βοηθήσει την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech παράγοντας περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι ανταγωνιστές της, μέχρι τα τέλη του έτους.

Τα εμβόλια αυτά προορίζονται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε προ ημερών ο γενικός διευθυντής του γαλλικού κολοσσού, Πολ Χάντσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Figaro.

Η Sanofi συνεργάζεται με τη βρετανική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη δύο εμβολίων, όμως το σχέδιό της καθυστερεί και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ