Κορωνοϊός - Βρετανία: Εμβολιάστηκαν ο Κάρολος και η Καμίλα
Ανανεώθηκε:
Την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19 έλαβαν ο διάδοχος του θρόνου στη Μεγάλη Βρετανία πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του, το Κλάρενς Χάουζ, ο 72χρονος Κάρολος ακολούθησε το παράδειγμα της μητέρας του, της 94χρονης βασίλισσας Ελισάβετ και του 99χρονου συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, που έκαναν το εμβόλιο τον Ιανουάριο, και έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου που πλέον χορηγείται σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Βρετανία.
«Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης έκαναν τα πρώτα τους εμβόλια κατά της COVID-19», ανέφερε το Κλάρενς Χάουζ σε σύντομη ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζει πότε ακριβώς εμβολιάστηκε ο Κάρολος και η 73χρονη Καμίλα.
Ο πρίγκιπας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας πέρυσι τον Μάρτιο αλλά δήλωσε πως ήταν τυχερός καθώς εμφάνισε μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα και η υγεία του αποκαταστάθηκε.
Έως τώρα η Βρετανία έχει χορηγήσει εμβόλια σε περίπου 13 εκατ. ανθρώπους.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην κατοικία του στη δυτική Αγγλία, ο Κάρολος είχε δηλώσει ότι ήταν «πολύ χαμηλά στην λίστα» για ένα εμβόλιο αλλά ότι «σίγουρα» θα το έκανε.
Συνήθως η βασιλική οικογένεια αρνείται να δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τέτοια ζητήματα υγείας, λέγοντας ότι αποτελούν προσωπικό ζήτημα, ωστόσο ο Κάρολος και η Καμίλα αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τον εμβολιασμό τους προκειμένου να αποφύγουν τις όποιες εικασίες.
SPONSORED
Eurovision 2026: Πρώτη η Βουλγαρία με το «Bangaranga» - Στην 10η θέση ο Akylas με το Ferto
02:00
Ποιες προθεσμίες δόθηκαν για τα Προγράμματα «Εξοικονομώ» - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Ποια η προθεσμία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30