ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν είμαι γάτα»: Δικηγόρος ενεργοποιεί λάθος φίλτρο στο Zoom και «ρίχνει» το Διαδίκτυο

«Δεν είμαι γάτα»: Δικηγόρος ενεργοποιεί λάθος φίλτρο στο Zoom και «ρίχνει» το Διαδίκτυο
Screen Grab / Youtube

Ως... γάτα εμφανίστηκε δικηγόρος από το Τέξας σε διαδικτυακή ακροαματική διαδικασία μέσω Zoom, έχοντας ενεργοποιήσει κατά λάθος ένα φιλτρο στις ρυθμίσεις της πλατφόρμας που τελικά όχι μόνο τον μετέτρεψε σε ένα ομολογουμένως αξιολάτρευτο λευκό γατάκι με ανήσυχο και απορημένο βλέμμα, αλλά και σε... αστέρα του Διαδικτύου.

«Δεν γνώριζα ότι το Zoom μπορεί να με μετατρέψει σε γάτα, και δεν γνώριζα ότι ένα φίλτρο γάτας στο Zoοm μπορεί να με μετατρέψει σε σελέμπριτι του Διαδικτύου. Αλλά όλα συνέβησαν μέσα σε μόλις λίγες ώρες» δήλωσε ο δικηγόρος Ροντ Πόντον στο BBC, αφότου το επίμαχο βίντεο προβλήθηκε εκατομμύρια φορές στο Διαδίκτυο.

«Κύριε Πόντον, πιστεύω ότι έχετε ενεργοποιήσει κάποιο φίλτρο στις ρυθμίσεις του βίντεο. Ίσως θα θέλατε να...» λέει με ιδιαίτερη ψυχραιμία ο δικαστής αντικρίζοντας τον γάτο-δικηγόρο στην οθόνη του.

«Με ακούτε;» απαντά ο Ροντ Πόντον. «Σας ακούω, νομίζω ότι είναι κάποιο φίλτρο...» απαντά ο δικαστής. «Δεν γνωρίζω πώς να το αφαιρέσω. Είναι εδώ η συνεργάτης μου, προσπαθεί» έρχεται η ανταπάντηση, με κάποια δόση απελπισίας, του δικηγόρου, αλλά και η... διαβεβαίωση: «Είμαι εδώ 'ζωντανά'. Δεν είμαι γάτα».

«Το βλέπω αυτό» τον... καθησυχάζει στη συνέχεια ο δικαστής.

Ο Ροντ Πόντον δήλωσε ότι χρησιμοποιούσε το λαπτοπ της γραμματέως του όταν ξαφνικά εμφανίστηκε το φίλτρο που τον μετέτρεψε σε ένα λευκό γατάκι με μεγάλα ανήσυχα μάτια.

«Όταν μπήκα στο Zoom όλα φαινόταν καλά -η φωτογραφία μου έβγαινε, ήμουν στην αίθουσα αναμονής με τον δικαστή. Αλλά όταν ο δικαστής κάλεσε την υπόθεση, εξαφανίστηκα και μια γάτα εμφανίστηκε αντί για μένα προς μεγάλη έκπληξή μου φυσικά» είπε ο ίδιος στο BBC.

Το επίμαχο βίντεο -το οποίο και έγινε με αστραπιαίες ταχύτητες viral- μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος ο δικαστής Ρόι Φέργκιουσον.

Μαζί με τη συμβουλή προς τους χρήστες του Zoom πριν μπουν σε διαδικτυακή συζήτηση να ελέγχουν πάντα τις ρυθμίσεις των φίλτρων, εάν κάποιο παιδί έχει χρησιμοποιήσει πριν τον υπολογιστή τους -όπως και συνέβη στην προκειμένη περίπτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ