ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Αποκλεισμένος για πάντα από το Twitter

Τραμπ: Αποκλεισμένος για πάντα από το Twitter
AP Photo/Gerald Herbert, File

Το Twitter -το οποίο και απέκλεισε τον Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα μετά την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο- δεν θα του επιτρέψει να επιστρέψει στους «κόλπους» του, ακόμη και αν θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Σύμφωνα με τους κανόνες μας, όταν αποκλείεστε από την πλατφόρμα, αποκλείεστε από την πλατφόρμα, είτε είστε σχολιαστής, είτε οικονομικός διευθυντής, είτε πρώην ή εν ενεργεία πολιτικός» δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Νεντ Σέγκαλ, στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Financials.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «αποκλείστηκε όταν ήταν πρόεδρος· δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πολιτικών που εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία ή όχι» προσέθεσε το ανώτερο στέλεχος της Twitter Inc.

Τον Ιανουάριο, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου στο Καπιτώλιο, το Twitter ανέστειλε και στη συνέχεια διέγραψε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παράλληλα, διέγραψε πολλούς λογαριασμούς εξτρεμιστών που στήριζαν τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 70.000 που συνδέονταν με το συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό Τραμπ- ο λογαριασμός του οποίου ακολουθείτο από 88 εκατομμύρια χρήστες- δεν άρεσε σαφώς στους υποστηρικτές του, αλλά ούτε και ορισμένους υπερασπιστές των διαδικτυακών ελευθεριών, οι οποίοι θεώρησαν την κίνηση ως ένδειξη της υπέρμετρης ισχύος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εντούτοις, αυτό δεν εμπόδισε το Twitter να δει τον αριθμό των χρηστών του να αυξάνεται πάνω από το συνηθισμένο τον Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ