ΚΟΣΜΟΣ

Καπιτώλιο: Ο όχλος πέρασε «ξυστά» από τον αντιπρόεδρο Πενς - Το βίντεο της φυγάδευσής του

Καπιτώλιο: Ο όχλος πέρασε «ξυστά» από τον αντιπρόεδρο Πενς - Το βίντεο της φυγάδευσής του
Screen grab/YouTube

Ένα νέο βίντεο που αποκαλύπτει πόσο κοντά έφτασε ο όχλος που εισέβαλε στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, τόσο στον τότε Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς όσο και τους Γερουσιαστές Μιτ Ρόμνι και Τσακ Σάμνερς δημοσιοποίησαν οι Δημοκρατικοί κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία

Οι αποκαλυπτικές σκηνές εμφανίζουν τον Μάικ Πενς και τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή να φυγαδεύονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή προτού βρεθούν αντιμέτωποι με το εξαγριωμένο πλήθος.

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνει τον πρώην Αντιπρόεδρο Πενς να απομακρύνεται την ώρα που οι διαδηλωτές, λίγα μόλις μέτρα, μακριά ζητούν εκδίκηση υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην παρουσίαση των Δημοκρατικών εμφανίζεται ακόμη ένα μέλος της φρουράς του Καπιτωλίου που κραυγάζει από πόνο παγιδευμένος ανάμεσα στο πλήθος και μία πόρτα, ενώ σε μία ακόμη τρομακτική σκηνή, η οπαδός του Τραμπ Ασλι Μπάμπιτ προσπαθεί να σκαρφαλώσει μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο προτού πέσει νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών του Καπιτωλίου.

Όσον αφορά στον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Μιτ Ρόμνι, οι εσωτερικές κάμερες ασφαλείας τον συλλαμβάνουν να κατευθύνεται «ανύποπτος» προς την κατεύθυνση του όχλου. Τον διασώζει, την τελευταία στιγμή, ο αστυνομικός του Καπιτωλίου Γιουτζίν Γκούντμαν που τον αναγκάζει να αλλάξει κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τα γεγονότα του Καπιτωλίου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 170 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ διεξάγεται καθώς οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ως υποκινητή των επεισοδίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ