ΚΟΣΜΟΣ

AstraZeneca: Το φθινόπωρο το εμβόλιο κατά των μεταλλάξεων - Από τον Απρίλιο διπλασιάζεται η παραγωγή

AstraZeneca: Το φθινόπωρο το εμβόλιο κατά των μεταλλάξεων - Από τον Απρίλιο διπλασιάζεται η παραγωγή
Danny Lawson/PA via AP

Περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 αναμένει ότι θα έχει αυτό τον μήνα έτοιμες η AstraZeneca με την παραγωγή της να αυξάνεται σε πάνω από 200 εκατομμύρια μηνιαίως από τον Απρίλιο, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Πασκάλ Σοριό.

Ο Mene Pangalos (Μενέλαος Πάγκαλος), επικεφαλής για την βιοφαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε ότι η εταιρεία περιμένει τα στοιχεία για το τελικό στάδιο δοκιμών του εμβολίου της στις ΗΠΑ πριν από τα τέλη Μαρτίου.

H AstraZeneca προβλέπει ταχύτερη αύξηση των κερδών της φέτος καθώς η ισχυρή ζήτηση για τη θεραπεία της κατά του καρκίνου και άλλες νέες θεραπείες ενισχύουν τη φαρμακοβιομηχανία που δεσμεύθηκε να μη βγάλει κέρδη από το εμβόλιο της για τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, αναμένει τα έσοδά της για το 2021 να αυξηθούν με χαμηλό διψήφιο ποσοστό και τα βασικά κέρδη της στα 5 δολάρια ανά μετοχή από 4,75 δολάρια.

O Σοριό δήλωσε επίσης ότι οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο «επόμενης γενιάς» της εταιρείας με στόχο την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού θα αρχίσουν την άνοιξη.

Στόχος της φαρμακευτικής εταιρείας, είπε ο επικεφαλής της μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της Πέμπτης, είναι το νέο εμβόλιο να είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο.

Όπως είπε, η μαζική παραγωγή προγραμματίζεται να αρχίσει σε έξι με εννέα μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ