ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Έρχεται η ψηφιακή πληρωμή διοδίων μέσω τεχνολογίας ETC

Κίνα: Έρχεται η ψηφιακή πληρωμή διοδίων μέσω τεχνολογίας ETC
AP Photo/Ng Han Guan

Την πιλοτική εφαρμογή τεχνολογίας πληρωμής ψηφιακών τελών διοδίων (Εlectronic Τoll Collection -ETC) σε έξυπνους χώρους στάθμευσης οχημάτων 27 πόλεων ανακοίνωσε τo υπουργείο Μεταφορών της Κίνας, ενώ θα κατασκευάσει μία επαρχιακή ζώνη επίδειξης στην επαρχία Τσιανγκσού, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας.

Οι πιλοτικοί χώροι στάθμευσης αναμένεται να εφαρμόσουν την ψηφιακή πληρωμή έξυπνης στάθμευσης ETC σε περισσότερα σενάρια πρακτικής εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, εμπορικών κέντρων, αλλά και σε γειτονιές, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πιλοτικές αυτές περιοχές, θα επιταχύνουν την κατασκευή και την ανακαίνιση χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων με τεχνολογία ETC σε τουριστικές περιοχές, ενώ οι υπάρχουσες υποδομές στάθμευσης αυτοκινήτων θα αναβαθμιστούν.

Το ίδιο υπουργείο, παρότρυνε τις τουριστικές περιοχές στις πιλοτικές περιοχές να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να διασφαλίσουν ότι τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με συσκευές τεχνολογίας ETC θα μπορούν να εισέλθουν στους χώρους στάθμευσης των οχημάτων, χωρίς να σταματούν στις εισόδους.

Οι χρήστες της τεχνολογίας ψηφιακής καταβολής τελών ETC στην Κίνα, έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια. Το Πεκίνο προχώρησε στη δημοσιοποίηση μιας εγκυκλίου το 2019, προωθώντας την ευρεία χρήση των συσκευών ETC, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές βλαβερών ρύπων, αλλά και το διοικητικό κόστος, αλλά και να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ