ΚΟΣΜΟΣ

NYT: Ο Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος απ' ό,τι παραδέχονταν οι γιατροί του

NYT: Ο Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος απ' ό,τι παραδέχονταν οι γιατροί του
AP Photo/J. Scott Applewhite

Πολύ πιο σοβαρά από ό,τι ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε δημόσια εκείνη την εποχή φέρεται να νόσησε τον περασμένο Οκτώβριο με την Covid-19 ο Ντόναλντ Τραμπ, με ορισμένους αξιωματούχους να ανησυχούν ότι θα έπρεπε ακόμη και να του χορηγηθεί οξυγόνο μέσω αναπνευστήρα.

Ο Τραμπ βίωσε «εξαιρετικά μειωμένα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα» και ένα πνευμονικό πρόβλημα που σχετίζεται συνήθως με την πνευμονία που προκαλείται από την Covid-19, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ των New York Times, το οποίο επικαλείται τέσσερα άτομα εξοικειωμένα με την κατάσταση του πρώην προέδρου.

Ο Τραμπ έγινε δεκτός στο εθνικό στρατιωτικό ιατρικό κέντρο του Γουόλτερ Ριντ για αρκετές μέρες στις αρχές Οκτωβρίου μετά τη θετική του διάγνωση στον ιό, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Εκείνη την εποχή, ένα υπόμνημα του Λευκού Οίκου περιέγραψε τον 74χρονο «κουρασμένο αλλά με καλό πνεύμα».

Έχει αναφερθεί και στο παρελθόν ότι ο Τραμπ είχε πρόβλημα αναπνοής και πυρετό στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι τύποι θεραπείας που έλαβε έδειξαν ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή.

Ωστόσο, οι νέες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάστασή του και την προσπάθεια του Λευκού Οίκου να αποκτήσει ειδική πρόσβαση σε ένα μη εγκεκριμένο ναρκωτικό για την καταπολέμηση του ιού, βοηθούν στην ολοκλήρωση ενός από τα πιο δραματικά επεισόδια της προεδρίας του επιχειρηματία.

Οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη μάχη του Ντόναλντ Τραμπ με τον ιό υπογραμμίζουν επίσης την περιορισμένη και μερικές φορές παραπλανητική φύση των πληροφοριών που αποκαλύπτονταν τότε για την κατάστασή του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ