ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Αλγερινός ο ένοπλος - Δύο συλλήψεις

Βρυξέλλες: Αλγερινός ο ένοπλος - Δύο συλλήψεις
REUTERS/Yves Herman

Ο ένοπλος που σκοτώθηκε εχθές στις Βρυξέλλες έπειτα από αστυνομική επιδρομή που συνδέεται με την έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν ο 35χρονος Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, αλγερινής καταγωγής ο οποίος διέμενε στο Βέλγιο, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Οι ίδιοι είπαν επίσης ότι δύο άνδρες έχουν συλληφθεί, ο ένας εκ των οποίων φρουρείται σε νοσοκομείο κοντά στις Βρυξέλλες με κάταγμα στο πόδι, ενώ ακόμη διερευνάται αν είχαν συμμετοχή στους χθεσινούς πυροβολισμούς.

Ένας ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας εκτέλεσε τον Αλγερινό, ο οποίος ήταν οπλισμένος με αυτόματο όπλο, έπειτα από τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών στην διάρκεια μιας «έρευνας ρουτίνας» στα νότια της βελγικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δίπλα στο πτώμα του Αλγερινού βρέθηκαν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ένα βιβλίο για τον σαλαφισμό. Μολονότι βρισκόταν παρανόμως στο Βέλγιο, ο Μοχάμεντ Μπελκαΐντ ήταν γνωστός στις δικαστικές Αρχές μόνο για μια "απλή κλοπή" που είχε διαπράξει το 2014, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ