ΚΟΣΜΟΣ

Πήρε το διδακτορικό της σε ηλικία 91 ετών!

Πήρε το διδακτορικό της σε ηλικία 91 ετών!
Twitter / lestrepublicain

Όταν έχεις θέληση και μεράκι για να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησε, τίποτα δεν είναι ικανό να σταθεί εμπόδιο. Θα έρθει η μέρα που θα δικαιωθείς σε πείσμα όλων...

Η Γαλλίδα Κολέτ Μπουρλιέρ αποτελεί το τέλειο παράδειγμα υπομονής και επιμονής. Μετά τη συνταξιοδότησή της, το 1983, η πρώην φιλόλογος σε μετανάστες μαθητές θέλησε να επεκτείνει την εξειδίκευσή της και δύο χρόνια αργότερα, ξεκίνησε διδακτορικό.

Το γεγονός ότι πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια για να τελειώσει τη διπλωματική της με τίτλο «Εργαζόμενοι μετανάστες στη Μπεσανσόν στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα» μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετρά είναι ότι την ολοκλήρωσε και μάλιστα ότι πήρε και έπαινο...

«Μου πήρε λίγο χρόνο γιατί έκανα μεγάλα διαλείμματα», παραδέχθηκε η γηραιότερη κάτοχος διδακτορικού στη Γαλλία, όπως γράφει η Metro.

Ο καθηγητής της, Σερζ Ορμό, από την πλευρά του τόνισε μεν ότι η Μπουρλιέρ δεν ήταν μια συνηθισμένη φοιτήτρια, ωστόσο δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «είναι ίσως το μοναδικό πρόσωπο στο Μπεσανσόν που γνώριζε τόσο καλά το θέμα και που θα μπορούσε να το αναλύσει με τόση λεπτομέρεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ