ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση έγκρισης του εμβολίου της στην ΕΕ

Κορωνοϊός: Η Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση έγκρισης του εμβολίου της στην ΕΕ
AP Photo/David Zalubowski)

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση έγκρισης του εμβολίου του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διευκρινίζοντας ότι η σχετική απόφαση επίκειται τον Μάρτιο.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο -το οποίο είναι μιας δόσης μόνο- θα είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον λάβει το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

«Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V» ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson.

Οι Ευρωπαίοι ειδικοί «θα μπορούσαν να γνωμοδοτήσουν στα μέσα Μαρτίου 2021, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου, είναι επαρκώς πλήρη και πειστικά» σύμφωνα με τον EMA.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson υποβλήθηκε σε συνεχή αξιολόγηση από τον ΕΜΑ από την 1η Δεκεμβρίου.

Τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση έως σήμερα για τη διάθεσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά είναι αυτά της AstraZeneca, των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παρήγγειλε 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον. Εκατό εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιούνιο, εάν το εμβόλιο εγκριθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ