ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επιχείρηση εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος - Σύλληψη δύο ατόμων για λαθρεμπόριο όπλων

Γερμανία: Επιχείρηση εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος - Σύλληψη δύο ατόμων για λαθρεμπόριο όπλων
(Christophe Gateau/dpa via AP)

Μερικές εκαντοντάδες αστυνομικοί και μέλη ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησαν σήμερα έρευνες στο Βερολίνο και τα περίχωρά του με στόχο το οργανωμένο έγκλημα και συνέλαβαν δύο υπόπτους στο πλαίσιο έρευνας για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, η οποία άρχισε τα χαράματα στη γερμανική πρωτεύουσα και τη γειτονική περιφέρεια του Βραδεμβούργου, εκτελέσθηκαν περισσότερα από 20 εντάλματα έρευνας, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εισαγγελία του Βερολίνου.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι έρευνες αφορούσαν επίσης τα βίαια επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στη διάρκεια «συγκρούσεων μεταξύ φατριών» στα τέλη του 2020 ανάμεσα σε ομάδες «αραβικής καταγωγής και ρώσους πολίτες τσετσένικης καταγωγής», διευκρινίζουν η εισαγγελία και η αστυνομία.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση είχε στόχο τη «φατρία Ρέμο», που έχει πάρει το όνομά της από μια λιβανικής καταγωγής κουρδική οικογένεια, ένα από τα μέλη της οποίας ήταν μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν σήμερα.

Αυτή η εγκληματική οργάνωση βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης για λαθρεμπόριο και βιαιότητες.

Μέλη της συνελήφθησαν στα τέλη του 2020 επειδή είχαν συμμετάσχει στη διάρρηξη του μουσείου της Πράσινης Κρύπτης (Grunes Gewolbe) στη Δρέσδη τον Νοέμβριο 2019, όπου είχε κλαπεί μεταξύ άλλων ένα διαμάντι 49 καρατίων. Η λεία των διαρρηκτών δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Η φατρία «Ρέμο» είχε ήδη εμπλακεί στην κλοπή ενός γιγάντιου χρυσού νομίσματος 100 κιλών και αξίας περίπου 3,75 εκατομμυρίων ευρώ το 2017 από το Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου.

Οι μαφιόζικες φατρίες, οι οποίες έχουν έντονη παρουσία στη γερμανική πρωτεύουσα, είναι ιδιαίτερα δραστήριες στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, την πορνεία, τις απάτες, τις κλοπές και τις διαρρήξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ