ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Ναβάλνι: Αντιδρά το Κρεμλίνο στην απόφαση του ΕΔΔΑ για άμεση αποφυλάκιση

Υπόθεση Ναβάλνι: Αντιδρά το Κρεμλίνο στην απόφαση του ΕΔΔΑ για άμεση αποφυλάκιση
Ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι (Φωτογραφία αρχείου) Babuskinsky District Court Press Service via AP

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), με την οποία ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο Ναβάλνι, συνιστά μια ανεπίτρεπτη απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές δικαστικές υποθέσεις της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η απόφαση είναι παράνομη, συνιστά μια πολύ σοβαρή απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές δικαστικές υποθέσεις της Ρωσίας, γεγονός που κατά την άποψή μας, είναι ανεπίτρεπτο», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση, αλλά από την άλλη, φυσικά, παρόμοιες αποφάσεις, η βιασύνη στην λήψη παρόμοιων αποφάσεων, η εμφανής σκοπιμότητα στην λήψη μιας παρόμοιας απόφασης μας προκαλεί παρά πολλά ερωτήματα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που βρίσκεται στο Στρασβούργο, με χθεσινή του απόφαση, ζητούσε την άμεση απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η σύλληψη και φυλάκιση του οποίου είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ