ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία προς Μπάιντεν για κυρώσεις: Να επικρατήσει η κοινή λογική στις ΗΠΑ

Ρωσία προς Μπάιντεν για κυρώσεις: Να επικρατήσει η κοινή λογική στις ΗΠΑ
Jens Buettner/dpa via AP, File

Το Κρεμλίνο εκφράζει την ελπίδα ότι στην Ουάσινγκτον θα επικρατήσει η κοινή λογική και η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα επιλέξει τον δρόμο της άσκησης πιέσεων μέσω της επιβολής κυρώσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου Nοrd Stream-2, με αφορμή την σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Στη σχετική δήλωση προέβη σήμερα, Παρασκευή, ενώπιων των δημοσιογράφων ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο έκανε αναφορά στην πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να εισηγηθεί στο Κογκρέσο πρόσθετες κυρώσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream- 2.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποιες κυρώσεις αναφέρεται στην πραγματικότητα το Bloomberg. Εμείς παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει στους συνομιλητές μας και δεν θα πορευθούμε στον δρόμο της άσκησης πιέσεων μέσω των κυρώσεων, ο οποίος στην πραγματικότητα αποδείχθηκε επανειλημμένα αναποτελεσματικός» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στην εν λόγω εισήγηση του Αμερικανού προέδρου θα περιγράφονται οι νέες κυρώσεις, οι οποίες θα αφορούν έναν μικρό αριθμό ρωσικών εταιρειών, χωρίς ωστόσο οι γερμανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού να υποστούν κυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ