ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία - Κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού ξανά, οι αρχές έκλεισαν εμπορικές οδούς

Ιταλία - Κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού ξανά, οι αρχές έκλεισαν εμπορικές οδούς
Στη Ρώμη, η αστυνομία έκλεινε ανά μία ώρα την κύρια εμπορική οδό Βία ντελ Κόρσο (Φωτογραφία αρχείου) Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Η ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη την Ιταλία «έφερε» συνωστισμό και κοσμοσυρροή σε αρκετές κεντρικές περιοχές πολεων της χώρας, με τις Αρχές να κλείνουν εμπορικές οδούς προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεγάλο μέρος των κατοίκων αποφάσισε να επωφεληθεί από την καλοκαιρία, και ειδικά μπροστά στις πληροφορίες που διαρρέουν για πιθανή ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων σε όλη την χώρα για διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων.

Στην Νάπολη, αργά το απόγευμα, οι τοπικές Αρχές έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στην παραλιακή οδό της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου.

Το ίδιο αποφάσισαν και οι δημοτικές αρχές του Μπέργκαμο, στο βορρά: Στους κατοίκους επετράπη η πρόσβαση στις δυο κύριες οδούς της πόλης προς μόνον μια κατεύθυνση (χωρίς να μπορούν να γυρίσουν πίσω από τον ίδιο δρόμο) ώστε να τηρηθούν κατά το δυνατόν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Στην Μπολόνια (όπου από αύριο, Κυριακή, τα καφέ και εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο με «take away») στις 6.00 σήμερα το απόγευμα όλα τα τραπέζια των καφέ-μπαρ ήταν γεμάτα, ενώ κανονικά αυτή είναι η ώρα κατά την οποία οι πελάτες πρέπει να φεύγουν από τα μαγαζιά.

Στην Ρώμη, τέλος, αποφασίστηκε το κλείσιμο, ανά διαστήματα μίας ώρας, της κύριας εμπορικής οδού Βία ντελ Κόρσο.

Παράλληλα, η ιταλική αστυνομία εντόπισε και επέβαλε πρόστιμο 28 Ισπανούς πολίτες που οργάνωσαν παράνομο πάρτι σε ιδιωτικό διαμέρισμα της Αιώνιας Πόλης.

Αρχικά, οι διοργανωτές και συμμετέχοντες στο πάρτι δεν θέλησαν να ανοίξουν την πόρτα του διαμερίσματος.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να καλέσουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που είχε αντικλείδι και όταν μπόρεσαν να μπουν, βρήκαν τους 28 παραβάτες κρυμμένους κάτω από τα κρεβάτια, μέσα σε ντουλάπες ή τυλιγμένους σε κουβέρτες. Αρκετοί ήταν σε κατάσταση μέθης και, φυσικά, τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ