ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ των περιφερειών

Κορωνοϊός - Ιταλία: Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ των περιφερειών
AP Photo/Luca Bruno

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας υπό τον Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να παρατείνει για άλλον ένα μήνα την απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών μεταξύ των περιφερειών. Η παράταση της απαγόρευσης εντάσσεται σε ευρύτερη δέσμη μέτρων με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η απαγόρευση, κανονικά, θα έπρεπε να λήξει στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ θα παραταθεί μέχρι τις 27 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Κυριακή, το βράδυ.

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση της κυβέρνησης Ντράγκι με τους εκπροσώπους των ιταλικών δήμων και περιφερειών και ανακοινώθηκε από τη νέα υπουργό Περιφερειακών Θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζεμλίνι.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες, παράλληλα, ζήτησαν από την νέα κυβέρνηση τη λήψη ομοιογενών μέτρων, κατά το δυνατόν, για όλη την χώρα, την αναθεώρηση του συστήματος βάσει του οποίου εγκρίνονται περιορισμοί και απαγορεύσεις και την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών.

Αύριο, Δευτέρα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων, στο εξής, θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η πορεία της πανδημίας

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 13.452 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 232 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 250.986 διαγνωστικά τεστ, το 5,4% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid-19.

Χθες, Σάββατο, τα κρούσματα ήταν 14.931, με 251 θανάτους.

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 31 περισσότεροι ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 79 περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (2.514), ενώ ακολουθούν η Εμίλια-Ρομάνια (1.852), με πρωτεύουσα την Μπολόνια, και η Καμπανία (1.658) με κύρια πόλη την Νάπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ