ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Το Ιράν πίσω από την έκρηξη σε ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο

Νετανιάχου: Το Ιράν πίσω από την έκρηξη σε ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο
Το ισραηλινής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο Helios Ray, παραμένει αγκυροβολημένο στο Ντουμπάι, έχοντας υποστεί ζημιές από έκρηξη που σημειώθηκε ενόσω βρισκόταν εν πλω στον Κόλπο του Ομάν. AP Photo / Kamran Jebreili

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγόρησε το Ιράν για μια έκρηξη σε πλοίο ισραηλινής ιδιοκτησίας στον Κόλπο του Ομάν, ωστόσο φάνηκε να αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε ερώτηση, εάν η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε αντίποινα για αυτή.

«Επρόκειτο πράγματι για επιχείρηση του Ιράν. Αυτό είναι σαφές», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε ραδιοφωνικό δίκτυο της χώρας του.

Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ θα προχωρήσει σε αντίποινα για το συμβάν στα ανοικτά του Ομάν, ο κ. Νετανιάχου απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι είναι αποφασισμένος να αποτρέψει την απόκτηση της δυνατότητας ανάπτυξης πυρηνικού οπλοστασίου από πλευράς της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πηγή: AP Photo / Alex Kolomoisky

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο οχηματαγωγό MV Helios Ray στον Κόλπο.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η έκρηξη προκάλεσε ρήγματα στο κύτος του πλοίου. Δεν αναφέρθηκε, πάντως, κανένας τραυματισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ