Mέρκελ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί
«Καταλήξαμε στα βασικότερα σημεία ενός σχεδίου που θα παρουσιάσουμε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας»., δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας του δείπνου εργασίας των «28» στις Βρυξέλλες.
Όπως σημείωσε, βασικό στοιχείο είναι να περιορίσει η Τουρκία την παράνομη μετανάστευση προς τα ελληνικά νησιά.
«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, πρέπει να της δοθούν τα μέσα για να αντιμετωπίσει την κρίση προσφύγων», υπογράμμισε.
Εξήγησε επίσης ότι κάθε αίτηση παροχής ασύλου θα εξετάζεται ξεχωριστά, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.
Οπως τόνισε η κ. Μέρκελ «με σύμφωνη γνώμη Ελλάδας, ελπίζουμε να συνεργαστούν όλες οι αρχές παροχής ασύλου της Ευρώπης για να αντιμετωπιστεί η κρίση».
«Υπάρχουν θέματα ως προς την Τουρκία που πρέπει να συζητήσουμε, π.χ. η χρηματοδότηση, τα ενταξιακά κεφάλαια, η βίζα. Όλα αυτά θα συζητηθούν αύριο», επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες.
Κατερίνα Μποφίλιου: Από την εγκεφαλική παράλυση, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
12:00
Χρίστος Δήμας: «Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες»
11:50
Συντάξεις, άδεια μητρότητας, επιδόματα: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ
11:41
Υπόθεση Έπσταιν: Στο φως χιλιάδες απόρρητα αρχεία - Τι αναφέρουν για Κλίντον, Τζάκσον και Τζάγκερ
11:30