ΚΟΣΜΟΣ

Στο «σφυρί» η Porsche του Ντιέγκο Μαραντόνα

Στο «σφυρί» η Porsche του Ντιέγκο Μαραντόνα
CNNi/ Bonhams

Πωλείται σε δημοπρασία μια Porsche που ανήκε στον θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα, με την αξία της να εκτιμάται μεταξύ 180.000 και 240.000 δολαρίων.

Ο Μαραντόνα απέκτησε την ασημένια Porsche 911 τον Νοέμβριο του 1992 ενώ έπαιζε για την ισπανική ομάδα Sevilla κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν του στην Ευρώπη.

Μετά τον θάνατο του Αργεντινού πέρυσι σε ηλικία 60 ετών, το σπάνιο όχημα προσφέρεται προς πώληση για πρώτη φορά στο πλαίσιο μιας δημοπρασίας από την Bonhams στο Παρίσι που ξεκινά στις 3 μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Bonhams, το αυτοκίνητο «πιάνει» ταχύτητα σχεδόν 260 χλμ/ ώρα και είναι μία από τις μόλις 1.200 παραλλαγές που παρήχθησαν σε μια διετία.

Βρίσκεται στην κατοχή του τωρινού ιδιοκτήτη από το 2016 και έχει διανύσει περίπου 120.000 χλμ.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτήν την πεμπτουσία της Porsche της δεκαετίας του '90 με την πολύχρωμη και μοναδική προέλευσή της, η οποία θα προσελκύσει πολλούς συλλέκτες φιλάθλους του ποδοσφαίρου παγκοσμίως», δήλωσε ο Paul Darvill, Διευθυντής Ευρωπαϊκών Δημοπρασιών της Bonhams.

Ο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών που έχει μείνει στην μνήμη όλων για τα κατορθώματά του με την Αργεντινή και την ιταλική ομάδα της Νάπολι, πέθανε μετά από καρδιακή ανεπάρκεια τον περασμένο Νοέμβριο.

Εκτός από ταλέντο στο γήπεδο, ο Μαραντόνα είχε και πολυτάραχη ζωή. Η λαμπερή καριέρα του «στιγματίστηκε» από κακές συνήθειες, όπως ο αλκοολισμός, ο εθισμός και έναν 15μηνο αποκλεισμό μετά την αποτυχία του σε τεστ ναρκωτικών το 1991.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ