ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ισπανία: Ο εμβολιασμός μείωσε τα κρούσματα στους οίκους ευγηρίας κατά 95%

Κορωνοϊός - Ισπανία: Ο εμβολιασμός μείωσε τα κρούσματα στους οίκους ευγηρίας κατά 95%
AP Photo/Alvaro Barrientos

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε πτώση 95% μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στους οίκους ευγηρίας της Ισπανίας, μετά την έναρξη της χορήγησης της δεύτερης δόσης των εμβολίων, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

Οι οίκοι ευγηρίας, όπου το πρώτο κύμα της επιδημίας προκάλεσε εκατόμβη, κατέγραφαν 4.439 κρούσματα Covid-19 μεταξύ 18-24 Ιανουαρίου έναντι 215 μεταξύ 15ης και 21ης Φεβρουαρίου, αναφέρει η έκθεση του Ινστιτούτου Τρίτης Ηλικίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Imserso).

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από Covid-19 κατέγραψε πτώση 77% το ίδιο διάστημα στους οίκους ευγηρίας της Ισπανίας, στους 157 από 673.

Η μεγάλη αυτή μείωση του αριθμού των μολύνσεων και θανάτων στους οίκους ευγηρίας συμπίπτει με την έναρξη της χορήγησης, στα μέσα Ιανουαρίου, των δεύτερων δόσεων των εμβολίων.

Η εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε στην Ισπανία στα τέλη Δεκεμβρίου, από τους τροφίμους των οίκων ευγηρίας και των υγειονομικών που εργάζονται εκεί.

Σε αυτήν την έκθεση, η ισπανική κυβέρνηση μέτρησε για πρώτη φορά, σε 29.408, τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19 στους οίκους ευγηρίας, οι οποίοι είχαν επιβεβαιωθεί από τεστ ή επρόκειτο για ύποπτα κρούσματα, από την αρχή της πανδημίας.

Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη κάνει στην Ισπανία τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19, με την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ να υπολογίζει ότι θα εμβολιάσει το 70% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έως το τέλος του καλοκαιριού.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ