Κορωνοϊός: Μπλόκο από Ιταλία στην εξαγωγή εμβολίων της AstraZeneca σε Αυστραλία
Ανανεώθηκε:
Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να μπλοκάρουν την εξαγωγή 250.000 φιαλιδίων εμβολίου κατά του κορωνοϊού της εταιρίας AstraZeneca, τα οποία προορίζονταν για Αυστραλία.
Οι συγκεκριμένες δόσεις εμβολίου τοποθετήθηκαν μέσα στα φιαλίδια από ιταλική επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στο Ανάνι, κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα.
Η σχετική απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, χωρίς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκφράσει αντίρρηση, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.
Η πρωτοβουλία θεωρείται νόμιμη, βάσει της απόφασης της Κομισιόν για Μηχανισμό Ελέγχου των Εξαγωγών, η οποία ελήφθη στις 30 Ιανουαρίου.
Οι δόσεις εμβολίου που κατασχέθηκαν πρόκειται να αναδιανεμηθούν στις χώρες μέλη της Ένωσης και είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος της Ε.Ε., κάνει χρήση του συγκριμένου ελέγχου των εξαγωγών.
Τηλεφωνική επικοινωνία Σάαρ - Γεραπετρίτη: Οι ευχές του Ιραηλινού ΥΠΕΞ για την 25η Μαρτίου
14:37
Σύνοδος περίπου 30 χωρών για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
14:34
Συμφωνία Βρετανίας - Τουρκίας για εκπαίδευση Τούρκων πιλότων στα Typhoon
14:25
«Έσκισαν» τους ουρανούς Rafale και Mirage - Εντυπωσιακές διελεύσεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (pic&vids)
14:17