Γάλλος υπουργός: Η ΕΕ πρέπει να είναι ενωμένη σε ό,τι αφορά τα ρωσικά και τα κινεζικά εμβόλια
Ανανεώθηκε:
Η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επηρεαστεί εάν χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ επιλέξουν κινεζικά ή ρωσικά εμβόλια κατά της COVID-19 που δεν έχουν ακόμα εγκριθεί, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.
«Εάν πήγαιναν να επιλέξουν το κινεζικό και/ή το ρωσικό εμβόλιο, νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ σοβαρό», δήλωσε ο Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
«Θα αποτελούσε πρόβλημα σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη μας, ενώ δημιουργεί επίσης το πρόβλημα κινδύνου για την υγεία, διότι το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση στην Ευρώπη. Έχει υποβληθεί αίτημα για έγκριση, αλλά δεν έχει ακόμα εξουσιοδότηση στην Ευρώπη και δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο αίτημα για το κινεζικό εμβόλιο», πρόσθεσε ο Μπον.
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει ήδη εγκριθεί ή είναι σε διαδικασία αξιολόγησης για την έγκρισή του σε τρεις χώρες στην ανατολική πτέρυγα της ΕΕ -Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία- καθώς οι καθυστερήσεις προκαλούν προβλήματα στα προγράμματα εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ.
Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου για πιθανή έγκρισή του.
Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα είχε επίσης επικοινωνία με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ για την αγορά του κινεζικού εμβολίου κατά της COVID-19, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο σύμβουλός του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, αν και ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζιέλσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι επί του παρόντος δεν συνιστά το εμβόλιο λόγω ανεπαρκών δεδομένων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες για την αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
Στην Αυστραλία το 12ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο "Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ"
12:10
Νέα Πέραμος: Οι αντιφάσεις στην κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου - Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του
12:06
Στο Μέγαρο Μουσικής ο Παναγιώτης Μάργαρης - Ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μεσόγειο
12:03
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών διαμορφώνει την αγορά εμφιαλωμένου νερού
12:02